Kentekenloket

Auto overschrijven

Wil jij je auto overschrijven? Dan ga je naar het Kentekenloket van BCS Autobedrijf de Winter. Een Kentekenloket is onderdeel van een RDW-erkend autobedrijf. Dus je kunt er ook terecht voor een ckeck, een aankoopkeuring of andere diensten voor je nieuwe auto. Wij gaan dus veel verder dan alleen  jouw auto overschrijven.

 

Wanneer moeten we een kenteken op naam zetten?

Het is verplicht om een auto over te schrijven wanneer je een auto van eigenaar wisselt. Dus als jij jouw auto verkoopt aan een andere particulier of als je de auto van iemand overneemt. Hiervoor heb je het ´oude´ papieren kentekenbewijs nodig, of je kentekencard plus de tenaamstellingscode.

 

Waar kan ik mijn auto laten overschrijven?

Bij Kentekenloket kan je jouw auto laten overschrijven. BCS Autobedrijf de Winter is RDW-erkend en er zijn ervaren medewerkers aanwezig die je helpen bij het overschrijven van je auto. Je krijgt meteen je overschrijfbewijs. De kentekencard ontvang je later via de post.

 

Mag iedereen een kenteken overschrijven?

Voor het overschrijven van een auto moet je in ieder geval minimaal 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen.

Het is helaas niet mogelijk om een persoon te machtigen voor deze transactie. Deze afhandeling moet altijd plaatsvinden tussen de koper en de verkoper van het voertuig.

 

Wat jij nodig hebt voor het overschrijven van je auto?

Wil jij je auto overschrijven, heb je een aantal documenten nodig. Neem de volgende documenten/pasjes mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het Kentekenloket.

Geldig legitimatiebewijs

Tenaamstellingscode

Kentekencard (of het ´oude´ papieren kentekenbewijs)

 

Vroeger een auto overschrijven

Het voormalige papieren kentekenbewijs bestond vroeger uit een voertuigbewijs (deel 1A), een tenaamstellingsbewijs (deel 1B) en een overschrijvingsbewijs (deel 2). Op het bewijs van het voertuig stonden de gegevens van de kentekenhouder. Het tenaamstellingsbewijs was onmisbaar om je auto over te schrijven. Vroeger deed je dit nog bij het postkantoor. Nu kun je dat dus bij één van onze ruim 750 kentekenloketten doen.

Tegenwoordig heb je een zogenoemde kentekencard en een tenaamstellingscode nodig om een auto te laten overschrijven. Op de persoonsgebonden kentekencard staan de gegevens van zowel voertuig als kentekenhouder.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen